03-20-2025, 11:57 AM
Definitivno SE trafo može biit povećih dimenzija. Što se jezgre tiče Iskra ima dosta onih CM jezgri koje su odlične za ovakve projekte. Oko kritičnosti ne mogu dati neka detaljna obrazloženja izbog svojeg neznanja, ali primjer "običnog" SE trafoa koji ide od 30Hz-20kHz za 10W, 140mA struje za dvije 807 u paraleli ima 9 slojeva a proračun je napravio kolega sa drugog foruma koji ima jako puno iskustva što sa hifijem i sa u neku ruku "zahtjevnijim" pojačalima za gitaru gdje sve utječe na sam zvuk takvog pojačala i loše namotan trafo može promijeniti zvuk kompletnog pojačala.
E sada ima i još jedna opcija. TME ima na lageru jako dobre izlazne trafoe poljske firme toroidy. Nisu pretjerano skupi za ono što daju, jedino ne znam koliko bi to na kraju došlo sve to ako s vaša carina dohvati takvog paketa.
E sada ima i još jedna opcija. TME ima na lageru jako dobre izlazne trafoe poljske firme toroidy. Nisu pretjerano skupi za ono što daju, jedino ne znam koliko bi to na kraju došlo sve to ako s vaša carina dohvati takvog paketa.