(03-07-2025, 11:36 AM)savan Wrote:(03-03-2025, 07:44 PM)savan Wrote: Ne treba meni imam ja onih mojih digitalnih CC,CV buck regulatora 50W sa oled ekranom sto sam napravio, 1.25V-32V, 0A - 5A, koje mogu da privezem na torusni transformator sa grecom i bojler kondenzatorom, meni treba da napravim split supply ali da ne bude linearno nego nesto poput buck, nije mi jasno dali mogu da spojim dva takva regulatora na dva odvojena sekundara, prvi buck regularno na +out,gnd a drugi +out referisan na gnd a gnd_out da mu bude sad -out? Dali to sme tako da se proba? Okacio sam video na predhodnoj stranici kako spajaju dva buck regulatora sa samo jednog napona, ja bi imao dva nezavisna sekundara, grec na oba. Ako bi to moglo meni je lako da prepravim kompletno taj regulator, izbacim pic i ubacim stm32 i mogao bi da automatizujem podesavanje napona i struje da ne mora rucno da se steluje nego bilo bi dovoljno da se upise recimo daj mi 5V 2A i jos nekih zanimljivih stvari sto nisam mogao na pic koji nema dovoljno mesta za programsku memoriju.
Da ovo cu ja da probam mozda vec sutra, ovo bi trebalo da funkcionise bez problema sa dva odvojena sekundara, dva greca, dva kondenzatora, 2 digitalna dc-dc buck regulatora sa CC,CV gde je minus out prvog i plus out drugog spojeno u jednu tacku da formira virtuelni gnd, probam ja to i ako to bude funkcionisalo eto i jedan novi pcb gde cu umesto pic da ubacim stm32 i eventualno neki touch displej, nasao sam vec jedan projekat koji sam vec uvezao u easyeda i treba samo da ga modifikujem za ovaj bench power supply mozda! Verovatno cu se odluciti na jeftiniju varijantu sa oled i stm32m411 nema potrebe da imam touch skrin nego najednostavnije moguce preko enkodera i oled displeja.
https://oshwlab.com/hawaii0707/handheld-...nal-treasu
Nemam trenutno odgovarajuci transformator za neki visi napon od +-12V ali ovo funkcionise besprekorno! : ) Pravicu jedan projektic sa stm32 sa ovim mojim digitalnim dc-dc buck sa CC,CV . Bilo bi dobro ako bi moglo nekako da se doda neki mosfet paralelno buck ic-u pa da moze sve kompletno na visi napon? Ovako je limitirano na +-32V +-50W pa ce tako u softveru morati da se limitira na 50Wmax na osnovu napona Vmax da ne predje dozvoljene vrednosti. Tu bi bilo dobro dodati i aktivni rectifier, imam delova za takav rectifier i nacrtanu plocicu ali nisam se setio da i nju narucim sad kad sam pre neki dan narucio plocice, drugi put cu, uglavnom imam na umu da probam takav jedan rectifier LT4320, pa kad sve testiram onda cu lepo da nacrtam shemu i novu plocicu da to sve lepo poredjam za jedan digitalni bench power suplic : ) Tu bi ladno mogao i JBC soldering kontroler pa sve zajedno da bude u jednoj kutiji multifunkcionalno? Ovo ovakvo kakvo je ce mi posluziti za gan ucd kad polemim uskoro : )