03-07-2025, 12:54 PM
(03-07-2025, 09:05 AM)Khadgar2007 Wrote: Mikikg, već sam te jednom pitao da tražim nekakav moćni MCU(cijena nije bitna) koji će pogoniti program za curve tracer jer sam mislio da se napravi kao kompletno zaseban uređaj koji nema veze sa PCom, ali možda je i bolje da se u curve tracer stavi AD konverzija,neki mali MCU i preko USBa(ili nečega drugoga) ušteka u PC di će biti glavni program za upravljanje tracerom. Iako bi baš za svoj gušt volio napraviti dva izlaza na traceru koja bi uštekao u XY ulaze na klasičnom skopu(ne mogu ja bez zelene/plave linije na ekranu)
Postoji kontroler koji bi to mogao da odradi, Propeller Paralax, vrlo specifičan koji je u stanju da generiše vrlo komplekse Video signale poput PAL/NTSC i da usput odradi šta god treba od procesiranja u realnom vremenu, FFT na primer prikaz preko Composite-S video signala, direkt na CRT ekran!
Naravno da je u stanju da "skocka" kakav god hoceš X/Y prikaz preko X/Y ulaza na analognim osciloskopima! Mogo luda sprava ali nverovatno moćna za neke stvari koje ni jedan drugi kontroler ne može da reši tako lako.