(02-09-2025, 11:43 AM)Boban Wrote: Pa nije baš potpuno kompatibilno, nije rešenje.
Pre svega sam mislio na mogućnost da više nas radi na nekom projektu, da se zajednički izgura do kraja. Ovako, sve zavisi od jednog čoveka i njegovog slobodnog vremena, volje, itd...
EasyEDA je online editor koji podrzava timski rad. Pokretac projekta dodaje clanove koji moraju isto da budu member na EasyEDA i onda svi ti clanovi mogu da rade na crtanju bilo seme bilo PCB-a istog projekta.
Inace ja sam svojevremeno radio sa KiCAD-om i u pocetku mi je bio strasno komplikovan, a vremenom se brzo prilagodis i onda je sve jednostavno. Slicno je i sa ovim EasyEDA sto se tice pocetka. Ima vrlo opsirno online upustvo za sve mogucnosti i opcije i brzo se savladava, a biblioteka footprinta, symbola kao i 3d modela je ogromna. Cak je i izbor elementa povezan sa LCSC (kineski Mouser) njihovom bazom elemeta tako da raspored i footprint mozete da pravite prema tome.
Moram jos da dodam da se iz editora moze direktno proslediti Gerber fajl na JLCPCB za izradu kreiranih plocica gde se onda na njihovom sajtu zavrsi online narudzba istih..