Miki to je za iskusne a ja to nisam! : ) Pokusacu nacrtati kako sam zamislio. Cak razmisljam da izbacim i stm32 i tu stavim temp senzor https://www.lcsc.com/product-detail/Temp...55921.html za grubo pracenje temperature, a da mi ostane mesta na donjem lajeru za vref, vref i poklopce bi zalemio tek ako proradi igracka. Svi ti delovi sto si spomenuo su tesko nabavljivi a i ja sam za neku jednostavniju varijantu koju bi mogao da propratim i da razumem. Trenutno nemam ideju za izlaz iz xor osim vref i nekog opamp. Ono sa temp tracking tranzistorom ne razumem. Ni ovo gore ne razumem. Ako dobro kontam, ako bi koristio LTC6655BH koji ima shum 625nVP-P znaci rezolucija iz xor bi trebala da bude 3.3V / 0.000000625=5280000 nesto izmedju 22 i 23 bita, ili prevedeno u C po onom tvom grafu za 1ppm range to bi bilo 25C / 5280000 = 0.000004C ? Iz grafa vidim da je 1ppm = 25C range? To je ono sto bi bilo u xor rangu 10Hz? Jel ja to dobro kroz mozak provlacim ili mi je glava vise nalik na timpan ili kad zinem vise kao perkusije? : ) Znam da ne moze sve odjednom i XO i vref i da je najlakse odraditi sa stm32 sa donje strane ovena zbog lakseg pracenja temperature na grubo sa 1024 oversampla, plotovanja... , ja bi voleo odmah da tu imam i vref pa bi se usudio da sklonim stm32 iz ovena jer kontam da bi mogao da udjem u xor podrucje uz pomoc nekog gotovog temp senzora na grubo i adc-a u koji bi dovukao izlaz iz xor preko nekog bafera, zato sam mislio odmah da na izlaz iz xor stavim onaj opa209 kao integrator da bi mogao taj napon da dovedem i u dac. A cilj mi je sto manje komponente da budu da bude sto manji oven, sa ovim gore temp senzorom 3x3mm i dva kristala i vfref sa donje strane pcb, oven bi mogao da bude ultra malen verovatno tu negde oko 1x1 cm bez tranzistora i otornika, verovatno 2x2 cm bi to moglo da se izvuce. Mogao bi da probam ovako sa MJD122 i 40 ootpoornika i koje bi poredjao po ivicama ovena? https://forum.yu3ma.net/showthread.php?t...#pid134123
Si5351 + PIC16F1455 USB controller
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
Users browsing this thread: 10 Guest(s)