Pic radi IR kontrolu, ali i dugme nema vise svrhu kada CM4 predje u low power stanje, nema vise sta da ga obradjuje, zato sam pic stavio koji "spava" i reaguje na interupte. Vidi ovde sam opisao koja je situacija sa paljenjem i gasenjem https://forum.yu3ma.net/showthread.php?t...#pid130476 . Poower dugme treba 3 funkcije da obavi, prva je da prosledi komandu "shutdown -h now" na GPIO5, onda se ceka na nEXTRST da postane LOW, tek tada ide treca komanda koja postavlja GLOBAL_EN u LOW stanje, tek tada je CM4 kompletno ugasen. E onda sve treba obrnuto a kako bez nekog mikrokontrolera. Uspeo sam donekle da sredim funkcije ali mi je izgleda mosfet koji sam ugurao na pcb gde sam se namucio da to sve prekopam bio kratkospojen pa je izgleda pregoreo, videcu jedan dan da zamenim, sve radi do prve komande, imam na drain 3.3V i 5V na bazi ali mosfet ne reaguje ne znam sta mu se desilo. 3.3V je sa input pina koji je postavljen na pullup 50k, trebalo bi da je tu 0V ako je na bazi 5V? Kada premostim pincetom odradi shutdown komandu, znaci nije do programa na picu nego je bas nesto sa mosfetom kako ne treba.
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
Users browsing this thread: 2 Guest(s)