Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
Kompletno sve taćke ureznice prolaze kroz sloj eloksa na početku. Nebitna je debljina eloksacije jer je dovoljno tvrda da vec pri tom prolasku uništi HSS ureznicu. Znam vrlo dobro o čemu pričam jer sam kroz razvoj cnc rutera urezivao navoje u čist aluminijum i u eloksirani i susreo se sa tim problemom tako da nije napamet priča Uostalom možeš da veruješ meni ili da ne veruješ ali imao si bliski susret sa hss i eloksom pa ti sad izvlači zaključke kako ti volja, a ja nisam koristio kineske ureznice pa se isto dešavalo.

Gorso69 ti je lepo rekao za češalj za navoje da sa njime nadješ korak. Druga "štap kanap" metoda koju možeš da primeniš je da papir utisneš na navoj mikroskopa i time preneseš korak, da se ocrta. Zatim uzmes na drugom papiru A4 i laser printeru odštampas linijice sa koracima 0.50 / 0.75 / 1.00 itd da služe kao etaloni. To postavis ispod kamere/mikroskopa i uveličano uporedis jedno pored drugog i samo će ti se kasti koji je korak.
Za sledeći put odradiš kako sam ti već i ranije savetovao rupu malo manju tako da mozes bijaksom ili masinskom obradom na cnc strugu da iznutra počistiš sloj eloksa i dovedes rupu na meru, a nakon toga odradis urezivanje. Da si malo bliže dodješ do mene i na cnc ruteru proteramo žrtveni alat iznutra da se oslobodimo eloksa, a onda sa bočnim V slot glodalom odradimo navoj kakav god želiš, korak, dubina, šta god.
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Reply

Messages In This Thread
RE: Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop - by ddanijel - 03-28-2024, 01:34 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 5 Guest(s)