Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
Sta znam, mene licno da pitas u vezi holdera ne volim takve pcb holdere, ja volim da mi je sve na ravnom i ergonomski, pogotovo nebi voleo da mi isklizne pcb komponenta sa pincete pa upadne u holder pa onda rastavljaj, vadi pcb, trazi.... ostasje ono kako sam isplanirao sa jakim magnetima. Nemam sad vremena da se time bakcem ali i to jednom prilikom da zavrsim.

Svetlo to sto si nasao je slicno onom mom,po meni ono moje bolje jer ima ona stipaljka pa je mozes pricvrstiti gde god ti padne na pamet, stipaljka je izuzetno jaka. Ali jedan problem u vezi toga sto ti hoces da zavrnes taj cpl, ne moze da se zavrne jer je tu socivo koje je 10mm duboko, upada u taj aluminijumski prsten koji se skida, tu ima neki zljeb, to je isto kao i kod mene, jedina opcija kako sam ranije rekao jeste da se ureze M25x0.75 navoj sa unutrasnje strane okvira tako da se ta rupa gde je socivo malo usput prosiri na M25 dimenziju i da onda moze da se zavrne CPL, ja mislim da ce moci, probacu! Adapter ces tesko naci je je navoj na aluminijumu u kojem je socivo zaboravio sam sad koja je tacna mera ali znam da je navoj manji u precniku od M25, tako da ako bi nabavio adapter sa tom ajde lupicu M24 na M25 taj zljeb unutar tog auminijuma gde leze socivo bi ti bio unatraske i socivo nebi moglo da legne! I jos jedna stvar, cpl ima muiski navoj a i na lampi je muski navoj. Mora specijalan adapter da se napravi koji ima taj zljeb za socivom, ali nece to biti lako napraviti ako bas zelis da to sve bude tip top. Opcija ti je najjednostavnija il da urezes navoj M25x0.75 ili da zalepis termo trakom onako kako sam ja zalepio, vidim da ne volis da budzis, volis da to bude kako treba tako da ne znam sta bi ti predlozio, ja ne volim da cekam puno sa Alija pa izbegavam da kupujem sa Alija, samo kad nesto moram i sto ne mogu da napravim onda cekam.

Edit: i moja lampa je precnika 25mm, navoj je ja mislim da je M24x0.75 , muski navoj.
Reply

Messages In This Thread
RE: Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop - by savan - 03-15-2024, 08:35 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 6 Guest(s)