Dodao sam još MultiFeedback HighPass filtraciju (-40dB/dec) koja je još inverting, pa imamo na kraju ukupnu nepromeljivu fazu.
Ukupna HighPass filtracija je sada sa strminom (-80dB/dec), što se vidi iz trečeg grafa u shemi.
Tu je još Offset trimmpot da anuliramo i taj mali offset ako se nam je nakupio u MFB filtraciji...
Izlaz iz MFB filtracije može biti i izlaz OUT_{5Hz...WideBand},
ali ako nam je merna oprema dalje sa niskom impedancom, zatreba onda još dodatan izlazni Buffer!
HighPass MultiFeedback izračuna se putem obrazca iz Aplic.Nota AN Analog MT-220
H nam je odabrano pojačanje u V/V, mi zatrebamo pojačanje 1V/V (- zbog invertera ne pišemo)
alpha nam je 1/Q, gdje nam je Q odabran za što zveznije opadanje u odzivu, bez peakinga,
to je inače 1/(sqrt(2)) ili 0,707
Fo odabrali smo 5Hz
C1=C3 što smo odabrali neku povoljnu vrednost nabavljivosti kondova
Ukupna HighPass filtracija je sada sa strminom (-80dB/dec), što se vidi iz trečeg grafa u shemi.
Tu je još Offset trimmpot da anuliramo i taj mali offset ako se nam je nakupio u MFB filtraciji...
Izlaz iz MFB filtracije može biti i izlaz OUT_{5Hz...WideBand},
ali ako nam je merna oprema dalje sa niskom impedancom, zatreba onda još dodatan izlazni Buffer!
HighPass MultiFeedback izračuna se putem obrazca iz Aplic.Nota AN Analog MT-220
H nam je odabrano pojačanje u V/V, mi zatrebamo pojačanje 1V/V (- zbog invertera ne pišemo)
alpha nam je 1/Q, gdje nam je Q odabran za što zveznije opadanje u odzivu, bez peakinga,
to je inače 1/(sqrt(2)) ili 0,707
Fo odabrali smo 5Hz
C1=C3 što smo odabrali neku povoljnu vrednost nabavljivosti kondova
LP
Dragan
Dragan