Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
Treba videti samo koji je navoj, nije los stalak lepo izgleda, a koliko je kvalitetan videces i sam. Ja meni treba da nacrtam u soliworks kockicu sa rupom (moram izmeriti koji je fi na kameri) i jedan stezni sraf trough hole, a na drugom kraju M8 navoj da mogu da ga zavrnem na stalak za mikrofon, kod mene je na stalku M8 sraf, juce sam poceo nesto da lemim a slika mi je zarotirana za 90 stepeni i jako je tesko to tako raditi, prvavi zabunu i pogresan smer kada se prinese vrh lemilice, pa moram praviti nosac za kameru kako bi mogao u osi da je rotiram na odgovarajuci ugao da ispravim taj ugao na ekranu. Svetlo nije lose ono moje, moze fino da se podesi ugao pod kojim nema odsjaja u kameru, ali mislim kad dodje jos onaj filter da ce se perfektno lepo ukloniti odsjaj od tih nekih sitnica koje presijavajiu kao sto je lem. Nisam bas 100% zadovoljan sa uvelicanjem, samo da je malo bolji zum bilo bi idealno, recimo ona sa crnim 80x bi trebala da je bas ta koja bi mi bila 100% odgovarajuca, morao sam da spustam na wd=100mm da bi video neke detalje, taman da je bila ta x80 umesto sto je sad x50 sa vecim wd bi moglo isto da se dobije. Sve ima svoje, pa tako nije lose imati oba mikroskopa, jedan kada se radi sa duvaljkom a drugi kada se radi na vecoj blizini gde se hoce vise detalja na ekranu! Onaj sa zlatnim je idealan za rad sa duvaljkom jer na wd 500mm moze bukvalno ceo pcb da se vidi. Nisam siguran dali valja ring led vertikalno, vidite na skoro svim snimcima na YT, filter ukloni odsjaj koji direktno udara u kameru jer je svetlo vertikalno ali moze se jasno videti da takodje ukloni i detalje na komponentama i njihovom lemu, pa nisam siguran da ce moci lepo da se vidi taj detalj koji je bitan da se vidi kako je lem zahvatio komponentu, ja i dalje mislim da ili treba kupiti siri ring recimo taj frizerski 250mm jer ipak sa te udaljenosti precnika 250mm on bi sijao malo vise pod uglom nego direkno vertikalno, ili traziti neko svetlo na crevce koje moze da se postavlja pod uglom, pa na to tako kada se doda filter to je onda bolje nego vertikalno svetlo jer ne treba puno odsjaja da ukljanja. Treba probati svasta sto se svetla tice, ono je stvarno najproblematicnije od svega pobrojanog.

edit: zaboravio sam da probam digitalni zum za veceg wd, skroz sam zaboraio na tu opciju, probacu danas!
Reply

Messages In This Thread
RE: Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop - by savan - 02-02-2024, 08:09 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)