01-31-2024, 11:47 PM
U prilogu grubi routing i trazenje razmjestaja. Gledao sam da svi GND padovi budu u jednoj tocki jedino je dugacak vod od GND i VBUS koji ide na C1 kond, ali u DS pise da mogu biti duzi vodovi.
Zanimljivo je sto su u DS pogrijesili i vodili VIN na L1 a zatim na C1 a treba da je obrnuto, ja sam zato povukao vod sa VBUS na C1 i C2 i sa C2 pada vukao posebni vod na L1 i na IC1.
Mislim da je ovako ok (ako nema primjedbi onda bi stavio malo veci razmak izmedju komponenti i fino routirao sa debljim bakrom, mislim da ce TOP layer biti signalni vodovi a bottom layer GND sa VIA-ama koje prespajaju TOP layer na BOTTOM layer posto ce BOTTOM layer biti GND jer na TOP strani nemam mjesta za GND a FUSION 360 licenca mi neda 4 layer).
Jedino me muci SW pin pise da nesmije ici paralelno sa drugim pinovima a ja sam vukao GND pin izmedju IC-a pa me zanima dali nece da radi smetnje?
Oznaka komponenti je shema par postova gore.
Vodio sam se logikom cim krace veze i cim blize nozicama IC-a, ako ima ideja kako poboljsati ovaj grubi routing ili drugacija pozicija elementa svaki prijedlog je dobrodosao![Smile Smile](https://forum.yu3ma.net/images/smilies/smile.gif)
Zanimljivo je sto su u DS pogrijesili i vodili VIN na L1 a zatim na C1 a treba da je obrnuto, ja sam zato povukao vod sa VBUS na C1 i C2 i sa C2 pada vukao posebni vod na L1 i na IC1.
Mislim da je ovako ok (ako nema primjedbi onda bi stavio malo veci razmak izmedju komponenti i fino routirao sa debljim bakrom, mislim da ce TOP layer biti signalni vodovi a bottom layer GND sa VIA-ama koje prespajaju TOP layer na BOTTOM layer posto ce BOTTOM layer biti GND jer na TOP strani nemam mjesta za GND a FUSION 360 licenca mi neda 4 layer).
Jedino me muci SW pin pise da nesmije ici paralelno sa drugim pinovima a ja sam vukao GND pin izmedju IC-a pa me zanima dali nece da radi smetnje?
Oznaka komponenti je shema par postova gore.
Vodio sam se logikom cim krace veze i cim blize nozicama IC-a, ako ima ideja kako poboljsati ovaj grubi routing ili drugacija pozicija elementa svaki prijedlog je dobrodosao
![Smile Smile](https://forum.yu3ma.net/images/smilies/smile.gif)