Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
Evo resenja, kabal nisam uspeo da nadjem koji je sa dc jack na jednom kraju a na drugom usb tip c, jedan sa zenskim i jedan sa muskim ali sam kupio dva puta usb-c na usb-a, dva dc jacka, i jedan usb-c na usb-c zenski adapter pa cu dva kabla da presecem i zalemim dc jack

edit: da to je to, funkcionise. Jedna mana sa ne555 jeste da kada se utisa svetlo pojavljuju se crte preko ekrana, razlog jeste pwm, ko kupuje svetlo trazite neko na linearno napajanje jer kada se pwm spusti na neki nivo frekvencije ocekujte crte preko ekrana! Sve ima svoje sto bi rekli koliko para toliko muzike. Ja sam zadovoljan, nije nesto niti bolje niti losije od onog diy iz prvog posta ali imam bar bolji wd i ne moram da se patim kada radim sa duvaljkom, bitno mi je da vidim sta radim. I nijedno svetlo ne moze da zameni dnevno svetlo, pa tako da posebnu paznju treba obratiti na svetlo radnog stola, sto bolje svetlo to ugodniji rad, ovo pomocno sto se mene tice ne toliko bitno. Za inspekciju lema, wd na 5cm sasvim dovoljno, rad sa duvaljkom wd na 50cm - 100cm, i vise nego dovoljno, tesko da bi to postigao sa onim predhodnim crnim mikroskopom. Ova diy svetla mogu i direktno na 5V, ne vidim potrebu uopste za utisavanjem svetla, taman ga ima koliko treba. Nosac za kameru, stalak za mikrofon je sasvim ok ali ima jedan problem koji nisam resio to je ona montaza na sraf, posto stalak nije ispred mene nego sa strane tako je i kamera montirana sa strane i slika zarotirana u jednu stranu, da bi se slika ispravila mora da se napravi nosac za kameru kako bi kamera mogla da se zarotira onako kako treba da stoji, postoji u meniju kamere rotacija ali bas ove sto meni treba nema, ako bi stalak bio sa moje leve strane verovarno bi moglo da se rotira slika ali ne i kada je stalak sa desne strane, jedna od mana ove 4k pro kamere, bas bezveze sto nisu obuhvacene sve rotacije. Kad se sumira isplativije je kupiti kompet kao sto imaju Ddanijel i Dragan, sve ostalo po mom misljenju je bacanje para i gubljenje vremena!

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

Messages In This Thread
RE: Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop - by savan - 01-31-2024, 03:27 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)