Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
(01-29-2024, 08:02 PM)ronovar Wrote: Za polarizatora je to super stvar no jedino sto me muci koji je max WD?

Na yt sto sam gledao polarizator je na daljini oko 12cm sto je premalo.

WD za polarizator nije toliko bitan!

Svijetlost nema ni u-metar val.dužinu, pa če da radi i kad stavljaš sasvim blizu.
Nego treba znati kako taj polarizator radi uopšte, nije to tek tako filtar da se metne i na njega zaboravi, ne radi tako!

90tih radio sam jedno vreme kao kamerman za Mediaset taljanski, uhhh...lepe pare...
i idemo snimati največu regatu jedrilica na svetu, to vam je Barcolana pored Trsta, Barkovlje slovenski, 
svake godine krajem septembra po 2000 jedrilica svih razreda...
(Koper ima inače i primat 4 uzastupne pobede sa MixiJena jedrilicom, ala su taljani načisto pop*+ili!!!)
OK, long story short,
vreme neko tmurno, oblačno, maglica ovako iznad mora, ma nikakva slika ni kompozicija, nema kontrasta...itd
imam ti kameru pro Ikegami komplet, i pored taj polarizacijski filtar, niko ga nezna upotrebljavati!!
Metnem ga ja, i naravno ništa od njega, kad ga slučajno drmnem i slika mi se nešto "naoštri", dobije na kontrastu, nema više te refleksije...itd
I tako probam, probam, vrtim, i čujem automatski exposure da mu radi motor u objektivu.
Uhvatim tonskog tehnika, kao pusti ti sada zvukove, nego radi polarizaciju tako, da se exposure maximalno otvara,
jer tada se ima min svjetlosti, polarizator odradio svoje, ukinuo jednu polarizacijsku svijetlost.
Povremeno smo okretali za 90°, kako bi bila bolja i kontrasnija slika.

Na kraju kupile sve produkcijske kuče baš te moje/naše snimke!!!

Inače ovako izgleda nešto po samom Start-u
[Image: yysw383377.jpg]
[Image: barcolana2014cb_19529.jpg]
LP
Dragan
Reply

Messages In This Thread
RE: Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop - by Dragan100 - 01-29-2024, 08:46 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)