(01-25-2024, 09:32 AM)ronovar Wrote: Za USB 5V/3A preporučujem GaN charger Revo 30 Duo i preko USB-C daje maximalnu snagu 5VDC/3A.
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
€12.25 71%OFF | VOLTME USB C Fast Charger 30W GaN Charger QC PD 3.0 Dual Port Portable Adapter For IPhone 13 12 IPad Xiaomi Fast Wall Charger
https://a.aliexpress.com/_ExKazsH
Predlozeni LM su bolji od MT pa me zanima dali se moze dobiti tihi smps sa tim chipovima posto gledam sepic je jednostavna topologija, a dc izlazne dijagrame vidim da daje oko 50mV rippla sto je odlicno.
Sa USB adapterom 5V/3A mi nije jasno, zar nismo galvanski odvojeni u tom adapteru od AC mreze? Posto je GaN malo se grije i radi na brzi frekvenciji, mislim da je 5V/3A idealan ulazni i tih napon za booster i inverter.
Predloženi ICji su za Boost i Čuk (koji če da radi Boost Inverting)
Rad jim je na 1MHz++ i u zavisnosti izlazne filtracije i vrlo malog izlaznog rippla,
Induktori se izaberu Shilded i drži se na PCBju prekidačka kontura/e što manje (što manje površine, jer ona onda kao loop i emituje smetnje...)
USB 5V/3A je več isolacijska bariera od gradske mreže. Ponajviše je to Flyback!
Iz tih 5V onda trebamo:
-za POS jedan Boost-er za potreban napon ActiveServo +20VDC/300mA
-za NEG jedan Inverting Boost-er, šta i Čuk jeste (Čuk je zapravo Inverting Buck/Boost u zavisnosti Duty), za potreban napon -20VDC/300mA
-ova dva imaju tako zajedničku GND, i ima se onda +/-20VDC/300mA na raspolazi
Prije si pominjao:
Spojimo takva dva MT3608 sa 5V ulaza da daju na izlazu +20VDC i onda imamo u sredini virtual ground a gornji i donji kraj je +20VDC i -20VDC....
i onda mozemo na ulaz AS sa LM-ovima....
ali ovo gore boldovano crveno (post #536) zamišljeno tako nemože!!!
Možda slika pomogne:
LP
Dragan
Dragan