Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
Evo par slika sa sd kartice na 4k snimak, odmah da kazem ovako se ne vidi na monitoru kako se vidi na slici, na slici je previse puderasto. Moze se videti koliko je svetlo bitno i koliko i mala refleksija utice da se kalaj odsijava u kameru. Isto tako moze se zakljuciti zasto pricam da treba mikroskop da ima mogucnost da snma pod uglom, recimo kristal na sici je tesko zalemiti ako nema ugla iz kojeg bi se videlo dali ga je kalaj prihvatio za pcb. Hm ovo bi se mnogo bolje videlo na 4k monitoru nego na 1080p, rezolucija slike uslikane na 1080p televizoru na kojem trenutno gledam. Duplo manja rezolucija od one uslikane na 1080p pa bi trebalo  i da se vidi bolje na 4k monitoru. Takodje sto se mikroskopa tice, vidi se na slici da ne moze u isto vreme da se izostri i kalaj i povrsina ic-a, ili jedno ili drugo! Sve zbog preteranog zuma i malog wd samim tim i male povrsine pcb-a na ekranu. Sa mikroskopom koji ima mnogo manji zum trebalo bi da se vidi i kalaj i povrsina ic-a bez neke preterane razlike, samim tim i veca povrsina pcb-a i mnogo veci wd. Tako da ko planira da kupi ovakav jedan ili slican mikroskop znajte da je to bez dodatnih sociva za umanjenje nista drugo nego mikroskop pogodan za sajdzije i nizasta drugo, za lemljenje nikako nije pogodna mala wd i mala povrsina pcb-a, moze da posluzi jedno vreme kao meni sto je posluzilo ali ako bas hocete da imate nesto bolje treba traziti neki drugaciji mikroskop. Kamera je cini mi se odlicna, za sada odokativno gledano. A vidi se i da moj mikroskop muti sliku, mozda bi trebao da obrisem sociva na ovim adapterima gde su dostupna za brisanje?Inace taj pcb na slikama je mala rpi kamerica montirana u poklopac mikroskopa, tako sam dobio diy c mount za pi kamericu : ) Na kamerici je potrebno da se odvrne socivo, socivo ne treba.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

Messages In This Thread
RE: Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop - by savan - 01-16-2024, 04:03 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)