Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
(01-03-2024, 12:16 AM)ddanijel Wrote:
(01-02-2024, 10:01 PM)Dragan100 Wrote: ddanijel nam je pokazao sa slikama kako je to sa njegovim kompletom microskopa,
i to je najverovatnije sve šta nam treba za rad sa SMD PCBjima popravkom...
i ta jeftina feder ruka radi mu posao, još da je stavi direktno na zid ili plafon ako nije previsoko (kod mene u garaži plafon na 210cm)

Upravo tako, inace kod mene je plafon na 205cm, ali i pored plafona imam i iznad radnog stola policu i desno ormar koji nisu sastavni deo stola i nemaju mehanicku povezanost tako da bez problema imam gde da montiram Poenta je sto ova feder ruka kosta jeftino, a radi realno odlican posao jer to sto je ona na federima i sto ume da vibrira se resava odvojenom montazom od radnog stola  i dobija se ruka dovoljno dobra da moze da se repozicionira kamera gde god treba, pa i ako treba negde bocno da se okrene.

Ja imam sve povezano
Tako da plafon radi svoj posao.
x50...x100 je sve što trebamo (naravno vidjeti koja kamerica i monitor imamo,
od nekih 30mm++ do skoro beskonačnog odstojanja WorkingDistance WD
još da je TOP navoj neki standardan da se može staviti dodatne TOP Barlow lense umanjivanja (< x1) ili uvečavanja po potrebi (> x1)
možda zatreba inspekcija lema pa treba dodatno uveličavanje..., za umanjivanje mislim da netreba po @ddanijel odličnim slikama i videu,
to je to što i ja trebam (a ne od pokojnog tate x3 cvike i x5 lupa i kvarenje očiju...itd)
Za stalak kako ko...
ja ču najverovatnije da si napravim fixno iz plafona neki standardan FI (recimo FI25)
na kom ču montirati glavu koja se može rotirati u dva axa
svijetlo kako kaže savan 1, 2 LED na cijevčici...
HDMI obavezno, 4K zaželjeno
Monitor imam 32" Curve

A zna bit u giru i ta feder ruka iz plafona... znaj ga sade!
LP
Dragan
Reply

Messages In This Thread
RE: Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop - by Dragan100 - 01-03-2024, 04:17 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)