Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
Mikroskop ima gore parfocal lens i za senzor 1/1.8" je TV0.75

Evo sto google kaze sto je parfocal lens:

A parfocal lens is a lens that remains in focus even as the magnification or focal length changes. Parfocal lenses allow the user to zoom in on a subject and zoom back out while maintaining the same focus. Parfocal zoom lenses are not just used in photography: they are also common in microscopes and telescopes.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €76.17  28%OFF | ZONGMAI Industrial Video Microscope C-Mount Type 15-700X Interface Confocal Adjustable Magnification 0.7X-5.6X Optical Zoom Lens
https://a.aliexpress.com/_mMJ6Isu

Procitaj komentare za tu kameru na aliexpresu, ljudi neznaju postavit parfocal lens a ta lens ima u sebi rupe preko koje se podesava parfocal lens...i kad se podesi focus je isti kad se mjenja visina mikroskopa.

Ako sam dobro shvatio parfocal lens kad se podesi ima focus isti na npr 10cm od pcba i 50cm od pcba samo se zoom in out podesava od 0.7x pa do 5.6x i to rucno na mikroskopu sto nam i treba.

Mozda gresim ali tako sam ja shvatio parfocal lens definiciju..a za vece detalje upotrijebis veci monitor da vidis vise detalja..ti si savan na svom projektu stavio mali monitor od cini mi se 10" i zato imas mali distance oko chipa na pcb...probaj spojiti svoju kameru sa mikroskopom sa 10" na 32" tv ili koji imas u kuci pa kazi nam dali se vidi vise detalja?
Reply

Messages In This Thread
RE: Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop - by ronovar - 01-02-2024, 02:16 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 10 Guest(s)