Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
Ja uzeh skoro za mene i drugara po 1 komad ovoga:
https://www.aliexpress.com/item/10050052...pt=glo2ita

Ultra sam zadovoljan, što kvalitetom slike, što time da je max distanca cak 100cm tako da komotno dignem na oko 40cm iznad PCB koji se radi/lemi .
Uzeo sam full set i jedino šta treba paziti je da ne sme da bude nosač montiran na sto na kome se radi jer i najmanja vibracija stola pravi veliki problem. Znači mora ili na zid ili na neki susedni komad nameštaja koji nije povezan sa radnom povrsinom.

Evo jedan snimak koji nije reprezentativan jer je odradjen na samom startu po dobijanju uredjaja dok sam se upoznavao sa njime.
https://www.youtube.com/watch?v=2Wc4fGMiAYE
Da napomenem da je originalni snimak/fajl boljeg kvaliteta nego ovo na YT, a live slika na HDMI je još za klasu bolja i čistija jer kompresija videa na snimku uzima danak. Jednostavno na snimku je uvek za nijansu manja oštrina nego na live što dobijam ali ne bunim se jer live na hdmi je ono što je bitno.
Zoom se podešava približavanjem objektu i udaljavanjem. Na objektivu postoji samo 1 prsten i on je za podešavanje fokusa. Fokus je ručni naravno, osvetljenje je sa fabričkim led ringom sa slike i nije tačno da je neupotrebljiv i da ne moze sa njime (imate snimak na YT pa procenite), za 90% slučajeva završava posao, svakako dobro je imati pomoćno bočno svetlo jer se bočnim svetlom moze bolje da se izvuce kontrast za čitanje oznaki na čipovima.
Za neki svakodnevni rad visina je oko 40cm iznad predmeta, što mi je i najbitnije jer na taj način ne smeta u radu. Naravno daljinski je tu za aktiviranje screenshota i pokretanje video snimanja. Realno za ovaj novac i kvalitet slike koji je dobijen ne isplati se mlatiti sa opcijama RPI+kamera+neznamsta...
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Reply

Messages In This Thread
RE: Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop - by ddanijel - 12-31-2023, 11:10 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)