Hvala nik! Danasnji automobili mogu da predju milion kilometara a da budu utegnuti i da im je motor i dalje savrsen tako da se toga ne bojim jednostavno proba se auto, sve se pokaze u kakvom je stanju. Zanima me koju tacno dokumentaciju da proverim dali prodavac poseduje i koje dazbine su uplacene, da me ne iznenadi nesto jer do sada nisam kupovao stranca pa ne mogu da saznam u sta da gledam. Tacka 4 mi je takodje kriticna jer sta ako prodavac ima neki kredit u banci pa mu je nesto iskrslo i nema odakle da vraca pare za kredit pa bi mu dve godine koliko bi trajalo sudjenje sa obzirom kako su azurni i brzi nasi sudovi to dobro doslo da odlozi svoj problem na dve godine, toga se ja bojim. Time bi mu banka oduzela auto, on time pokrio kredit, ostaje mu da ceka da se sud zavrsi u kom sigurno gubi da preda pare kupcu automobila koji ni kriv ni duzan mora da ceka zavrsetak suda kako bi dobio svoje pare nazad. Postoji mogucnost da se proveri prodavac na osnovu jmbg dali ima neka zaduzenja i hipoteke na automobil koji se prodaje ali nasa papirologija i rupe u zakonu ne mora da znaci da ce isti taj dan da taj podatak bude dostupan, na primer on ovo sa bankom uradi isti taj dan kada sam ja kupio automobilil a predmet dok ne prodje kroz papirologiju potraje nekoliko dana a ja u medjuvremenu jos uvek nisam preveo auto na sebe i na kraju krajeva dodju izvrsitelji i oduzmu mi auto. Kako da se osiguram da do ovoga ne dodje ni u kom slucaju? Najbolje i najbrze bi bilo obaviti stvari sa automobilom preko agencije, ali da li je moguce obaviti to sve za isti taj dan kad je kupljen automobil? Porez i sve ostalo koliko sam razumeo bi trebalo da moze da bude gotovo isti dan, to se obavlja u mestu prodavca, ali prevod automobila na moje ime bi morao da obavim u mom gradu, sve bi potrajalo najverovatnije par dana? Pitam jer sam naisao na automobil koji je na oglasima znacajno jeftiniji od drugih, ali realno gledajuci to mu i jeste realna cena, drugi oglasi pogotovo prodavci iz BG drze nenormalne i nerealne cene, rizikovao bi i ipak kupio pa sta bude, samo mi je bitno da znam koju papirologiju da ispratim da me ne iznenadi da nesto nije kako treba i da moram na kraju ja da platim.
Dali se po ovome iz atacmenta moze zakljuciti da je sve vec obavljeno sto se uvoza, carine, amss tice? Sta tacno da proverim od dokumentacije? Malo mi sumnjivo sve jer ovo je radio jos prosle godine a do dan danas auto se i dalje prodaje na ime kupca.
Dali se po ovome iz atacmenta moze zakljuciti da je sve vec obavljeno sto se uvoza, carine, amss tice? Sta tacno da proverim od dokumentacije? Malo mi sumnjivo sve jer ovo je radio jos prosle godine a do dan danas auto se i dalje prodaje na ime kupca.