Kako je dobar ovaj STM32F429 kontroler, tajmeri/counteri su vrhunski, evo dodao sam još jedan treći TIM3 16bit samo da mi radi HW kao preskaler sa tačno 1:1000000 (1:1M) i sa tim dobijem na primer sa 10MHz ulaznom frekvencijom tačno 0.1 sekundu impulse za triger/gate koji tako hardwerski spolja spojim u glavni TIM2 brojač za frekvenciju! Naravno isto tako pravim i 1sec i 10sec gate signal.
Poptpuno externo HW rešena logika za brojanje i gejt.
Testirao sam odnose za deljenje (TIM3) preko Fluke sa A/B ulazima i pokaže tačno 1000000 uvek, nevezano za izabrane frekvencije, odnos je uvek fiksan i ne greši nikad, koliko imam decimala na instrumentu sve do zadnje nule prikaže tačno i ne mrda odatle nikako, ni za jedan count u bezbroj prolaza za merenje ...
Ima još 11 slobodnih HW tajmera u ovom IC
Poptpuno externo HW rešena logika za brojanje i gejt.
Testirao sam odnose za deljenje (TIM3) preko Fluke sa A/B ulazima i pokaže tačno 1000000 uvek, nevezano za izabrane frekvencije, odnos je uvek fiksan i ne greši nikad, koliko imam decimala na instrumentu sve do zadnje nule prikaže tačno i ne mrda odatle nikako, ni za jedan count u bezbroj prolaza za merenje ...
Ima još 11 slobodnih HW tajmera u ovom IC