Lemilica zavrsena konacno, jedan projekat manje. Odlicna lemilica! Nikad bolju nisam imao! Ovde vam je novi gerber gde sam modifikovao sense pin koji je bio spojen direktno na out sto je bilo pogresno, sada je spojen kao na shemi. Bom je isto modifikovan naspram modifikovane sheme. Sve sto vam treba jeste 100VA transformator, mislim da je dovoljan, sa dva sekundara, 12V i drugi sekundar 9V i to je to. Tasteri se spajaju jedan taster na gnd i na PGD pin (temperatura plus) a drugi taster na gnd i na MCLR (temperatura minus). Pickit3 programator i kako se programira pic mikrikontroler necu o tome imate toga na Jutjub, firmare je u atachmentu kao i source code. Inace switching je napravljen tako da na zcd se aktivira mosfet, mcu spava 100ms i na sledeci zcd mosfet off, tako sam podesio kao optimalno. Zagrevanje od 40 do 260 nekih desetak sekundi, verujem da moze i bolje ali mislim da je ok, meni je stvarno super, verujem da bi kada bi se izbacilo prikazivanje realne temperature na displeju ubrzalo zagrevanje na nekoliko sekundi, ali tako je kako je mozda ni ne moze bolje na 12V, bilo je zanimljivo raditi na ovom projektu, ja tu vise nista ne diram sto se lemilice tice
Tu je i font i font generator ako nekom zatreba da menja font.
Oled 1.3 inch 4pin vam treba sa drajverom SH1106, ne preporucujem ni sa jednim drugim drajverom jer nije isti kao SSD1306 niti inicijalizacija niti pikseli niti vpp napon niti ovaj pic firmware!
Tu je i font i font generator ako nekom zatreba da menja font.
Oled 1.3 inch 4pin vam treba sa drajverom SH1106, ne preporucujem ni sa jednim drugim drajverom jer nije isti kao SSD1306 niti inicijalizacija niti pikseli niti vpp napon niti ovaj pic firmware!