01-23-2023, 05:25 PM
Priča ide ovako. Prije otprilike 3-4 godine prijatelj iz Siska kupio taj Gold phono PH-10. Bilo otvorenje nove zgrade muzeja gdje će biti stari radio aparati-lampaši i tehnika otprilike prije 2. sv. rata. Pa je on donio svoj gramofon(bavi se izradom gramofona),drugi prijatelj diy zvučnike i tijekom večeri čujemo da se jedan kanal prestao raditi. Ja skoknem kući po svoj phono,spojimo ga ali i dalje jedan kanal se slabo čuje. Sljedećeg dana skužimo da je jedna zavojnica na MC zvučnici izgorjela.
Ode phono do jednog kolege servisera u Zagrebu, riješi problem, i opet nakon nekog vremena opet skuri zvučnicu, popravljeno,ponovo izgori opamp ali ovaj puta zvučnica je ok. Evo četvrti puta ponovo phono prestane raditi ja zamijenim opamp i još k tome prelemim sve elemente u okolini i provjerim njihovu vrijednost. A da štos bude veći samo ulazni opamp desnog kanala izgara. Šema i napajanje ne da su školski nego osnovnoškolski, nema što da ne valja.
Ode phono do jednog kolege servisera u Zagrebu, riješi problem, i opet nakon nekog vremena opet skuri zvučnicu, popravljeno,ponovo izgori opamp ali ovaj puta zvučnica je ok. Evo četvrti puta ponovo phono prestane raditi ja zamijenim opamp i još k tome prelemim sve elemente u okolini i provjerim njihovu vrijednost. A da štos bude veći samo ulazni opamp desnog kanala izgara. Šema i napajanje ne da su školski nego osnovnoškolski, nema što da ne valja.