Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
Kontam da je veca struja kada je manji otpor, nego ne mogu da skontam dali sam sprzio mosfet zato sto nisam imao trafo 24v nego sam stavio ovaj od 36-38V, ako nije problem da mi objasnis naspram te slike gore sto sam okacio od max ratings koji parametar sam prekoracio da mogu da skontam gde sam pogresio, ocigledno je da je jedan od parametara ako ne i vise njih prekoraceno. Sto se tice tranzicije iz off u on to je odradjeno tako da kada je ON odmah na sledeci zero kros ide u OFF, poluperioda sunusa od 50Hz toliko traje grejanje, onda ide merenje, pa pisanje na displej pa opet se ceka zero kros pa tek onda u ON i tako u krug, to bi trebalo da je ok, dodao sam samo izmedju ON stanja i OFF stanja nop jer nije htelo da se pokrene grejanje grejaca pa sam pomislio da je prekratko stanje ON.

38V / 2 ohm = 19A pod uslovom da grejcu nije manji otpor kada se ugreje, u DS mosfeta stoji deklaracija 31A, u piku jos vise, ne razumem onda sta ga unistava, nije se grejao jer bi i plocica bila vruca, jednostavno samo zalepi drain i sourc i moram da cupam iz struje da grejac ne bi pocrveneo, dve sekunde treba da pocrveni
Reply

Messages In This Thread
RE: Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop - by savan - 12-27-2022, 10:35 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)