Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
Bez ljutnje, ali ta moja malo šaljiva opaska je očigledno urodila plodom jer te je naterala da odeš negde i pročitaš malo o te dve merne jedine, za toliko da znaš razliku, to je bila poenta a ne provokacija.

Ako ti je za utehu ni ja nemam fakultetsku diplomu, isto kao ti sam dosta dugo programirao u PHP-u, od verzije 3.x do neke 7.x. mada je to i nebitno, bitno je da sam se trudio da razumem u najsitnije detalje sve što sam uzeo da radim.

Oko SMPS na primer pre ovog foruma skoro da nisam imao nikakva iskustva i tek kada je Macola došao na forum i počeo da piše stotine i hiljade tekstova ja sam skontao koliko ne znam ali me to nije sprečilo da čitam veruj mi neke Macoline postove po 20-30 puta dok ne ukapiram šta je čovek pokušao da objasni jer je složeno.
Na primer pravili smo makete i probne primerke samo da bi videli kako neke stvari rade u realnosti, samo da vidim "krivulju" na osciloskopu neke konkretne vrlo pikatne pojave u sklopu, nisam jurio da pravim PCB kod kineza gotovog pretvarača, nisam tražio da mi neko nacrta gotovu šemu ali sam zato odvojio vreme i skoro svaku stvar koju je Macola pisao nekako probao u praksi na prototipovima tako da se meni proces izrade prvog malo ozbiljnijeg SMPS (200W LLC) sveo prvo na izradu nekoliko prototipova koji su služili samo za razumevanje nekih pojava pa tek posle jedno godinu dana sam krenuo na konkretnu izradu LLC-a koji je proradio na prvu sa skoro svim ispunjenim tehničkim zahtevima koju su u startu bili projektovani, bez i jedne spaljene koponente i nije me uhvatila struja Smile
Reply

Messages In This Thread
RE: Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mokroskop - by mikikg - 11-11-2022, 04:49 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 13 Guest(s)