Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
Ne moze niko da ti odgovori jer to zavisi koji gain postavis na AD8495, isto tako zavisi kako si postavio ADS1115 u kom range ce da meri. Pomoglo bi da proucis pdf od oba chipa, sve lepo objasnjeno, a onda posto ti matematika vec ide od ruke sracunas dalje sam.
Inace uhvatio si se 16bita pa 16bita, nisi ti nikad u praksi koristio nista od toga sa 16bita, a jos manje se udubio u to, jer bi video da stvari tu nisu crno bele i da tih 16bita su jako optimisticni sto se upotrebljivosti tice. Ono sta sam ja radio u prakticnoj primeni sa atmega328 i njegovih 10bita uzorkovanjem 16sampla i deljenjem sa 4 se dobije jako upotrebljivih 12bita pogotovu u uslovima gde postoji shum, a to tebi ne bi falilo u pomenutom sklopu. Ni 10bita nije malo za lemilicu ali dobro, optimistican si ti decko pa ces jednom shvatiti neke stvari Smile
Trenutno sa nasim drugarom sa foruma [mera] radim na jednom projektu koji koristi ina229 , 20bitni delta-sigma ad konvertor za merenje napona i struje (napona na shuntu) i tu se jako lepo vidi koliko su tih 20bita daleki kao Australija, koliko uticu prelazni spojevi izmedju razlicitih materijala (kalaj/bakar/konstantan) i koliko je temperaturno nestabilno bas na tim spojevima gde se javlja naponska razlika izmedju 2 materijala, a ti zapeo za lemilicu 16bita Smile
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Reply

Messages In This Thread
RE: Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mokroskop - by ddanijel - 11-10-2022, 04:49 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)