Cekaj polako docicu nekad na taj nivo da mogu i sam nesto da osmislim, moras priznati i ovo sto sam radio od 2018. godine do sada bez skole elektrotehnike i kao samouk nije cak ni toliko lose, recimo onaj DC buck digitalni sa XL41015 to mi je bio prvi pcb, eto za ne poverovati da neko ko nikada nije napravio pcb dodje do informacije da postoji easyeda,jlcpcb i dodje na ideju da proba nesto da napravi pa jos tako ne bas jednostavan dc buck konverter pa jos i digitalni sa sve lcd ekranom i pic-om koji nikada ni pomislio u zivotu nisam mislio da cu uspeti da savladam za kratko vreme... itd, i jos sto je unique, takvog nema na netu, pa jos i funkcionise. Znaci ipak imam slifa i talenta da ne hvalim samog sebe ali skromno priznajem tako je, znaci da ipak imam talenta samo treba malo vise vremena da prodje da se neke osnove savladaju ali znas kako to ide kada si samouk a nesto te ne zanima puno onda je malo teze da se to savlada nego treba da prodje neko vreme da nesto zapne i da te nesto zainteresuje do te mere da na kraju to krene da se savladava. Znas kako sam ja dosao uopste na ideju da pocnem sa elektronikom? Jednostavno programirao sam nesto u php-u, u c-u i doslo se do razumevanja bitova, kada sam razumeo te bitove odmah mi je doslo na um da je tak oi u elektronici, da je bit 1=high a da je bit 0=low i tako sam eto dosao na ideju za taj dc buck konverter uz pomoc malo digitalije pa se doslo i do prvog pic mikrokotrolera pa se malo citalo po data shitovima.. itd. P.S. nadam se da cu da savladam i ove malo osnovnije stvari da bi i sam mogao da dolazim na kojekakvih ideje, treba tu vremena bar jedno 5 dogina najmanje. Neko moze da me razume neko ne, neko ima strpljenja a neko ne, sta da radim. Bitno mi je da sam se pronasao u elektronici, pogotovo audio me najvise zanima.
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
Users browsing this thread: 11 Guest(s)