Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
Prostudiracu malo da razumem kako si dosao do tih racunica, odlicno mi je za nauk jer sam u fazi ucenja, da sam znao da to odradim kao i da nadjem odgovarajuci mosfet ja bi to uradio i nebi trazio pomoc ovde, priznajem nisam imao pojima oko izbora mosfeta, od prilike sam to uradio, nebi ovde trazio pomoc da su mi neke stvari jasne, nadam se da me razumete jer i vi ste pocinjali od necega i niste znali neke stvari oko analogije kao ni ja sto ne znam, nisam od onih koji ne priznaju svoje greske, niko se naucen nije rodio pa tako ni mene nije sramota kada nesto pogresim pa ni da priznam da nesto ne znam. Samouk sam i nemam skolu elektrotehnike! Gorso svaka sast i svaka cast ddanijel na linku! Znaci bitan je Qg parametar, odlicno, eto da i ja nesto naucim! Sad vidim da nisam puno ni pogresio izborom mosfeta jer radice i irfz44n, i buz11 pa i ovaj sad sto sam izabrao. Znaci na 50Hz sinusoide 10mS treba da prodje da zero cross obavesti mikrokontroler kada da ugasi mosfet da bi se uradilo merenje, jel tako, znaci moj sklop greje grejac u trajanju 10mS (minus vreme potrebno da se napuni gate) , pa se ugasi grejac na sledecem zero cross i odradi merenje, ceka sledeci zero cross da upali ili ne upali grejac, tako funkcionise ovaj sklop. Priznajem da sam lupio ona uS vremena. Potrazicu neki primereniji mosfet jer jos uvek nisam nista narucio tako da imam vremena da pcb i shemu jos malo popravim, dodam jos dve diode za full bridge na zero cross delu circuita... itd
Reply

Messages In This Thread
RE: Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mokroskop - by savan - 11-06-2022, 05:35 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)