Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
Ma ok je Miki nije stvar u tome stvar je sto ovaj VOM daje 8.9V i 47uA kada se na led diodu dovede 20-30mA, zar nije to dovoljno da puni gate od nekog mosfeta recimo tog IRFZ44N ili recimo ovog sto sam ja izabrao https://www.lcsc.com/product-detail/MOSF...96083.html i da se radi turnon-tirnoff na svakih pedesetak uS do 1mS nije mi uopste bitno da punjenje gatea nekog mosfeta bude ekstra brzo nego mi je bitno da sklop funkcionise a ujedno imam i fast turnOFF 24uS preko VOM-a kada hocu da ispraznim gate mosfeta i stavim mosfet u OFF stanje da mogu da odrdim merenje temperature, ne razumem zasto se komplikuje bespotrebno. VOM i jeste napravljen da napuni gate sporo ne moze se ni ocekivati bolje i brze sa 47uA ali zar nije to dovoljno dobro i jednostavno za odraditi za ovu lemilicu? Sta tu improvizovati da bude jos bolje?! Jel treba sad da pravim sa LMG3411R050, iso-m, floating napajanjem, znam da moze ali cemu za ovako nesto se trositi bespotrebno?! Uostalom ako bas treba gate da se napuni skroz do maksimuma pa mogu pustiti VOM da ga puni i par zero kros ciklusa vise pre nego sto ugasim gate mosfeta da bi izmerio temperaturu, ali pokazalo se da se T245 vrlo lako i brzo greje tako da nema uopste potrebe praviti nesto gde cu imati vise struje na gate mosfeta jer bi onda automatski morao da menjam i termokouple amplifier koji takodje nije dovoljno brz, tako da bi i njega morao da cekam malo duze dok ne uradi sample tako da mi je sasvim svejedno sto VOM sporo puni gate jer je i ovaj termocouple amplifier isto tako spor kao i taj VOM. Za lemilicu to stvarno dobro funkcionise. Uostalom sve je stalo na plocicu 50x50mm a moze i manja ako bi se potrudio.
Reply

Messages In This Thread
RE: Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mokroskop - by savan - 11-06-2022, 03:36 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 11 Guest(s)