Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
U pravu si skroz u vezi kada je ssr upaljen i merenja, ja sam imao skroz drugaciju logiku u glavi! Ustvari jednostavno odradim kako sam odradio na velikoj pcb sve na jedan gnd, i preko ground lifta spojim taj gnd na earth? "Fazu" sam mislio na zicu tog sekundara od 24V znaci ima dve zice koje ja zovem "faza" gornja faza i donja faza... nisam mislio na fazu mreze, podrazumeva se da je sekundar odvojen od mreze. Galvansko odvajanje podrazumevam kompletno odvajanje jednog dela od drugog dela ukljucujuci i gnd povrsine, zato sam dodao VOM optokoupler misleci da razdvojim kompletno digitaliju od analogije, i znam da shemu sa velike pcb nisam dobro uradio na mnogo mesta pocevsi od i2c izolatora kojem nisam doveo gnd od raspberry pi a stavio tu stranu na gnd pcb-a, sad se cudim da to uopste i funkcionise i ne mogu da shvatim sad na koji nacin taj i2c radi bez raspberijevog gnd?! Ali ok razumem sad sta se tu desava, mislim da razumem, malo sam komplikovaniji po tom pitanju jer mi fali iskustvo, poceo sam na komplikovanijim stvarima umesto da sam poceo na prostijim stvarima i to je krenulo 2018 godine sto nije dovoljno da se sve razume do kraja ali trudim se, samouk sam, dobro pa da to i radi sa obzirom na sve ove cinjenice, nije mi analogija bas dobra strana.
Reply

Messages In This Thread
RE: Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mokroskop - by savan - 11-04-2022, 06:19 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)