Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
(11-03-2022, 10:51 PM)ddanijel Wrote: Zasto ne upotrebis 2 nezavisna napajanja sto i sam kazes da je lakse? Drugo ako se na svaki zero cross uzima uzorak to znaci 100 uzoraka u sekundi, kako je to onda sporo i kako to donosi nepreciznosti ?

Jbc ulosci se veoma brzo greju, dve tri sekunde mu treba da ga spalis, u pravu si ti ako je uzorak na svaki zero cross drugacije i brze ni ne mora, mada moze ultra brzo penjanje temperature da se postigne ako bi grejanje trajalo par zero cross ciklusa a da ad8945 radi u kontinualnom rezimu pa da mikrokontroler prati stanje temperature bez prekidanja ssr-a dok grejac ne dosegne zejenu temperaturu, tako bi bilo ultra bzo zagrevanje do zeljene temperature. Ali je pitanje sta ako AD poblesavi? Takodje problem sa veze izmedju termokouple i grejaca. Zato ipak je bolje gasenje i paljenje na svaki zero ross, sigurnje je. Vidi u video gore koliko mu treba od 100 do 200, nije bas nesto ultra brzo ali nije ni sporo, dovoljno brzo. Temperatura bez neke velike greske.

Jbc lemne stanice rade na AC jer navodno ulosci daleko duze traju na AC nego na DC! Ja imam ulozak 4 godine, cak nije ni pocrneo.
Reply

Messages In This Thread
RE: Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mokroskop - by savan - 11-04-2022, 01:31 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 42 Guest(s)