10-25-2022, 09:31 AM
Hvala NIXIE na detaljnom objasnjenju, to mi jako puno znaci jer se dobijaju vrlo korisne informacije od slusaoca (osobe koja je procjenila zvuk chipa koji bolje prijanja uhu i slusnom utisku), ako mozemo definirati tri grupe D Clase chipova pa da mogu onda krenuti u potragu i da vidim malo informativno kako se krecu cijene na aliexpress kada se zagrebe u srednji ili gornji segment, koliko ta zabava kosta
Segment D-Klase chipa:
- DONJI: TDA3255
- SREDNJI: ???
- GORNJI: ???
Pa onda i najbitnija stavka je LLC PSU 24V 6A++
Ako mozemo popuniti ove ??? koje chipove se preporuca za koji segment kao i laptop LLC adaptere jer je i napajanje jako bitno...pa da i ostali clanovi imaju ovdje na jednom mjestu statistiku sto je u danasnje vrijeme dostupno, kolika im je cijena i sto se dobija...znam da ima HYPEX, ORCHID, itd ali zanima me sto se moze povoljno dobiti kod kineza a da zvuci pristojno ili cak vrhunski....naravno o originalnosti chipa koji kinezi isporucuju da smanje cijenu uredjaja je uvijek macak u vreci
Segment D-Klase chipa:
- DONJI: TDA3255
Pa onda i najbitnija stavka je LLC PSU 24V 6A++
Ako mozemo popuniti ove ??? koje chipove se preporuca za koji segment kao i laptop LLC adaptere jer je i napajanje jako bitno...pa da i ostali clanovi imaju ovdje na jednom mjestu statistiku sto je u danasnje vrijeme dostupno, kolika im je cijena i sto se dobija...znam da ima HYPEX, ORCHID, itd ali zanima me sto se moze povoljno dobiti kod kineza a da zvuci pristojno ili cak vrhunski....naravno o originalnosti chipa koji kinezi isporucuju da smanje cijenu uredjaja je uvijek macak u vreci