Preko te naprave lemim vec tri godine! Bez mikroskopa tesko da bi se usudio da lemim 0405 komponente, tako da, odlican koncept sa rpi kamerom! Sada se pojavila nova rpi kamera koja ima C mount i jos vecu rezoluciju, mnogo mocna za ovaj projekat, bila bi vrh kada bi se ugradila, jos kada bi imala autofokus da ne pricam kako bi to onda funkcionisalo. Ne nema kasnjenja slike, koristim raspivid alat uz malo haka kroz c program uspeo sam da ugradim na moj gui i kontrolu svetla, kontrasta... itd, mada nisam se puno potrudio nego sam pozivao raspivid eksterno tako sto ga restartujem pa mu zadam novu postavku... prosto je a odlicno ispalo
Kad uhvatim malo vremena za ovu temu nacrtacu par slika olovkom kako bi to trebalo da izgleda pa mozda nekom padne neka dobra ideja da napravimo neki koristan a jeftin koncept gde bi imali 4 u 1 alat za lemljnje, trenutno je 3 u 1, mikroskop, lemilica, led svetlo kontrolisano touch ekranom i to funkcionise, dodavanjem i duvaljke bilo bi 4 u 1 a moze slobodno da se kaze i 5 u 1 jer imamo i OS tako da dodavanjem tastture i misa imamo i mini racunar, internet...itd a za male pare kada bi to uporedio sa kupovinom jednog takvog gotovog uredjaja recimo JBC!