08-16-2022, 01:29 AM
(This post was last modified: 08-16-2022, 01:49 AM by Vlajko.
Edit Reason: .
)
(08-15-2022, 10:39 AM)Braca Wrote: Ovakvo ponašanje FDA ukazuje na asimetriju njegova dva izlazna signala, što u literaturi nije opisano (ili ja nisam dovoljno čitao). Teorija samo kaže da se kod FDA parni harmonici pojedinačnih izlaza u zbirnom signalu smanjuju za 6dB.
Interesuje me da li je još neko naišao na ovaj fenomen u teoriji ili praksi, odn. zna referencu gde je to opisano.
Ako su identicni odzivi obe polutke, zbir bi trebalo da bude bez parnih harmonika. Tako mi nesto u glavi, a i prakticno sam dobijao slicne rezultate
kao i ti, sto se tice parnih harmonika, tipa obe polutka -60db 2 gi harmonik, a zbirni izlaz propadne na ispod -100db 2gi harmonik. To je 40db, nije 6db.
Tako da ova teorija za -6db, je mozda za neki specijalni slucaj.
A referenca gde je opisano kenselovanje parnih harmonika je Nelsonov SUSY patent, na osnovu njega je napravljen THS4131 (kupili patent, istekao je u medjuvremenu) i ostali tzv. fully differential opamp.
Samo je potrebno da su leva i desna strana mosta super uparene, skoro identicne i da su feedback otpori takodje identicni.
https://www.firstwatt.com/pdf/art_susy.pdf