Video si game u https://github.com/AndrewFromMelbourne/r...aster/game ? Moja ideja je da iskoristim te stvari za skroling... itd, u kombinaciji sa libgd. Libgd bi iskoristio samo da definisem objekte, onda bi te objekte renderovao sa raspidmx, tu mogu da odradim recimo neko dugme kao sto je taj game example tj taj neki efekat slajda ili rotacije. Sa libgd bi mogao da definisem sprite.png sliku kao sto je recimo taj png iz game exampla.. itd. Vec sam napravio jednu funkciju za smestanje tako pripremljenih slika u memoriju nakon generisanja sa libgd, iz memorije posle moze vrlo lako da se ucitavaju u raspidmx bez laga
Za jedan prost i lep gui mislim da je dovoljan raspidmx i da moze da se odradi to dobro i da lepo izgleda. Ne treba mi 3d rotacija i slicno, samo 2d i eventualno tako neki efekat kao na android telefonu kada swipe left-right tako da se ucita novi page..itd tako nesto najprostije sa lepom grafikom, a grafika ce da bude u png. A vec sam kompilovao celu biblioteku staticki tako da aplikacija posle moze da radi recimo i preko ubuntu os... nezavisno od os. Svestan sam da onda necu moci to isto na stm32
Code:
static bool loadPng2(IMAGE_T* image, char *img, size_t img_sz)
{
FILE *file = fmemopen(img, img_sz, "rb");
if (file == NULL)
{
fprintf(stderr, "loadpng2: can't open file for reading\n");
return false;
}
bool result = loadPngFile(image, file);
fclose(file);
return result;
}
Za jedan prost i lep gui mislim da je dovoljan raspidmx i da moze da se odradi to dobro i da lepo izgleda. Ne treba mi 3d rotacija i slicno, samo 2d i eventualno tako neki efekat kao na android telefonu kada swipe left-right tako da se ucita novi page..itd tako nesto najprostije sa lepom grafikom, a grafika ce da bude u png. A vec sam kompilovao celu biblioteku staticki tako da aplikacija posle moze da radi recimo i preko ubuntu os... nezavisno od os. Svestan sam da onda necu moci to isto na stm32