Ne znam sto se opterecujete gde je finalni produkt sklopljen, po meni danas totalno nebitna stvar. Crkavaju i otkazuju uredjaji proizvedeni i u Japanu kao ti u Turskoj, Kini itd. Kazu da najvise kvarova imaju automobili sklopljeni ponedeljkom
. Imam trenutno 5klima, najstarija ima 9godina i do sad ni jedna nije otkazala.
2x Fujitsu 12.000btu , 1x Fuji 9000btu , 2x Haier 9000btu .
Inace sto se tice efikasnosti klima, potkrovlje 50m2 gde je minimalna visina bocno 1.8m, a po sredini visina oko 5m bez problema greje i hladi Fujitsu ASYG12LUCA/AOYG12LUC INVERTER . Kuca kao i krov su solidno izolovani, sto pokazuje i potrosnja zimi/leti.
Grejanje sa zadatom temperaturom 24c, zimi kada je napolju oko 0c potrosnja se vrti oko 600w na sat , na -5c oko 900w . Max potrosnja koju ume da potegne iz mreze u slucaju potrebe u boost modu je 1800w !
Leti u hladjenju sa zadatih 24c , a napolju +39c ne prelazi 500w na sat.
U potkrovlju nema drugih izvora toplote sem te klime, dok u ostatku kuce su radijatori (i delom podno) izvezano na kotao na pelet.
Inace ove zime imam potroseno celih 350kg peleta
, i to uglavnom troseno u momentima kada je bila velika magla da bih rasteretio klime zbog intenzivnog ledjenja spoljnih jedinica.
Ostatak zime se nije isplatilo trositi pelet jer kosta 2x skuplje po kilowatu toplote u odnosu na klime. Sa novim cenama peleta i sadasnjim cenama struje razlika je vise od 3x u korist klima.

2x Fujitsu 12.000btu , 1x Fuji 9000btu , 2x Haier 9000btu .
Inace sto se tice efikasnosti klima, potkrovlje 50m2 gde je minimalna visina bocno 1.8m, a po sredini visina oko 5m bez problema greje i hladi Fujitsu ASYG12LUCA/AOYG12LUC INVERTER . Kuca kao i krov su solidno izolovani, sto pokazuje i potrosnja zimi/leti.
Grejanje sa zadatom temperaturom 24c, zimi kada je napolju oko 0c potrosnja se vrti oko 600w na sat , na -5c oko 900w . Max potrosnja koju ume da potegne iz mreze u slucaju potrebe u boost modu je 1800w !
Leti u hladjenju sa zadatih 24c , a napolju +39c ne prelazi 500w na sat.
U potkrovlju nema drugih izvora toplote sem te klime, dok u ostatku kuce su radijatori (i delom podno) izvezano na kotao na pelet.
Inace ove zime imam potroseno celih 350kg peleta

Ostatak zime se nije isplatilo trositi pelet jer kosta 2x skuplje po kilowatu toplote u odnosu na klime. Sa novim cenama peleta i sadasnjim cenama struje razlika je vise od 3x u korist klima.
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside