Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izrada PCB Fotopostupak, SolderMask - HaSl
Gresis jer nisu diode vezane paralelno u kucistu nego redno. Rekoh jos ranije da ne vidim sta ima da racunas, to je traka koja je predvidjena da radi na 12v i ne vidim sta non stop kalkulises, a sto je najgore kalkulacije ti nisu dobre Smile . Evo ti jedan prost savet posto vidim da ne verujes onome sto su napisali kinezi oko potrosnje po metru, uzmi ti lepo zakaci svih 5metara trake na 12v izvor (mozes i na autoakumulator ako nemas dovoljno dobar izvor trenutno) i izmeri lepo koliko struje vuce. Batali matematiku ...

(03-09-2022, 04:11 PM)ronovar Wrote: ...jer kad sam stavio na LAB PSU 12V i 2,5A UV LED su svijetlile po procjeni dosta jako (mada sa 5A strujom bi svijetlile na punoj snazi kako je preporuceno kod kineza opis da UV LED traka treba 5 do 6A na 5m), UV LED traka se ugrijala i bila je topla...pa dok se stavi na nekvu metalnu povrsinu bit ce malo hladjena....jer sam probao tako kako je namotana na kolutu 5m.

Ovaj detalj mi nije jasan, zakacio si na 12v 2.5A i mislis da bi na 5A napajanju svetlelo jace? Taj zakljucak ce biti tacan samo i iskljucivo ako je to napajanje bilo neko bezveze gde nije uspelo da zadrzi 12v na izlazu pri tom opterecenju. Ako je lab psu imas verovatno info o naponu na izlazu i video bi da je pao napon ?
Ako ti zakacis 5m te trake na izvor 12.v 2.5A , i izmeris napon i on bude 12v sa opterecenjem, mozes ti staviti posle toga izvor 12v 500A , nista nece promeniti.

Inace jedna info, te UV led trake su izuzetno osetljive na rad ako nisu zalepljene na nesto da bi se hladile, konkretno 1m UV trake sam unistio za 48h da je intenzitet svetla pao za minimum 50%.
Editujem post po 5-ti put jer se setih jos necega, pad napona na tim trakama je uzasno velik, cisto da bi video koliko je, kada nakacis 12v izvor premeri napon na toj strani gde je 12v, a premeri i na suprotnoj strani da vidis koliko ce biti nizi napon. Samim tim samo prvih 50-100cm trake radi punim intenzitetom, ostatak kako je dalje od izvora snaga pada. Da bi izvukao max sto treba morao bi da rasparcas traku i da 12v napajanje dovedes na svakih 50-60cm .
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Reply

Messages In This Thread
RE: Izrada PCB Fotopostupak, SolderMask - HaSl - by ddanijel - 03-09-2022, 11:57 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 6 Guest(s)