Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izrada PCB Fotopostupak, SolderMask - HaSl
(02-09-2022, 10:32 PM)ronovar Wrote: Vidim da se ugradilo 300 uv led 5050... Sto je 5m trake....zanima me koliko je kriticno rastojanje izmedju led traka posto o tome ovisi snop svjetlosti koja je pokrivena...po ds pise da je snop 120 stupnjeva.

Dakle koje je rastojanje izmedju led traka i visina izmedju stakla gdje je pcb i uv traka?

Za nagrizanje sam koristio natrij persulfat...blagi kod nagrizanja vodovi bili savrseni..samo ga trebalo ugrijat da se ubrza proces.
Kad sam koristio solnu kiselinu i natrij hidroksid pre agresivni su..vodovi bili losi.natrij hidroksid sam nabavljao u ducanu jer ga koriste zene za izbjeljivanje kose i zove se hidrogen i ima u raznim koncentracijama jakosti.

Drugo sto nevolim Naoh kao razvijac je jako agresivan i vodovi mi nisu bili ostri i profi....kada sam prije 8god koristio negativnu foliju i kristalnu sodu vodovi su bili savrseno ostri.

Rastojanje LEDara na traci je 16.6666 mulimetara, koliko me sećanje služi (a služi), razmak između traka je takav da se diode nalaze u temenima ravnostranog trougla čija je stranica 16.666666 mm, što mu prema priloženoj formuli dođe 14,433756672mm.

Rastojanje između dioda i stakla nisam merio, a ne bih da rasturam "skener" Smile
Ako kreneš putem korišćenja skenera kao donatora kućišta, upotrebi neki starije generacije koji ima "dubinu!
Priložena slika ti daje minimalne dimenzije. Ako je rastojanje veće od onoga na crtežu, količina svetla po jedinici površine će biti manja ali će zato osvetljenje biti uniformnije.

Tajmer sam napravio sa PIC16F628A + 2x16 displej + IRLZ44 i iskoristio postojeće tastere od skenera za upravljanje.. Napajanje je eksterno, neko kosooko čopersko od 320W koje mi sliuži za svaštanešto, kao npr. napajanje 5m belih LEDara iznad radnog stola, ...

Attached Files Thumbnail(s)

.png   VisinaJednakostraničnogTrougla.png (Size: 845 bytes / Downloads: 0)
Make no mistake between my personality and my attitude.
My personality is who I am.
My attitude depends on who you are.

塞爾維亞文
Reply

Messages In This Thread
RE: Izrada PCB Fotopostupak, SolderMask - HaSl - by ZASto - 02-10-2022, 07:58 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)