Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izrada PCB Fotopostupak, SolderMask - HaSl
Ovo su neka moja razmisljanja, posto jos pregledavam na aliexpress sto se nudi od gotovih modula.

U pravu si, jacim biasem ledica, smanjuje joj se radni vijek, tj MTBF, moja greska kod pisanja posta.

Za foto foliju cu uzeti ovu => UV PCB Negative Foil

Negativni razvijac kupiti u poljoprivrednoj apoteci pod nazivom kristalna soda 1kg dodje ispod 3eura....a sluzi za ispiranje bacve.

Posto za razvijac sto sam gledao na youtube u tvornici PCB kako rade, kaze da strogo kontroliraju PH developera i da "spricaju" taj developer na PCB kako bi savrseno razvili otisak vodova sa negativne folije, pa mi treba i ph meter koji koliko sam procitao da treba da je izmedju 8,0 i 8,5 pH, treba sad naci i temperaturu vode i formulu da se izracuna koliko grama kristalne sode ide na 1 litar destilirane vode da se dobije PH od 8,0 i 8,5. Jest da se komplicira ovaj projekt, ali cilj je dobiti profi izgled vodova (10mils ili bolje), a ne dosad kao sto sam radio, ubaci od oka jednu malu zlicu razvijaca pa onda nekad uspije, nekad ne i tako Smile

PH meter

I jos nekvu cu trebati spricu za spricanje po PCB developera da vidim rezultate, za to ce posluziti sprica i kuciste od sredstva za pranje stakla, ima brizgaljku i spremnik za developer...pa ce to biti experiment....

Eto molim iskustva, ideje, kritike i prijedloge kako poboljsati ovo, jer cilj je kao sto sam vec i napisao dobiti profi PCB doma kao kod kineza (znam da kinezi imaju ogromne masine za to, ali mislim da u danasnje doba arduina, i stm32 modula moze da se ovo jako dobro napravi i podigne kvalitet).
Reply

Messages In This Thread
RE: Izrada PCB Fotopostupak, SolderMask - HaSl - by ronovar - 02-09-2022, 05:52 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)