Cemu komplikovanje kada mozes lepo UV traku upotrebiti onako kako je predvidjeno, na 12v direktno , i da ne razmisljas ni o biasu ni mtbf, strujnim , naponskim i ostalim zavrzlamama ? Osvetljavanje i ovako traje reda nekoliko desetina sekundi, zavisno od toga sta koristis na pcb, kakav film itd. Neka bude i 2minuta opet ne menja stvar, iskreno ne vidim cemu komplikovanje proste stvari ?
Ovo iskreno nisam razumeo (iako sam 3x procitao i probao da shvatim sta pokusavas reci). Ako nesto sto je predvidjeno za odredjenu snagu smanjis na 75%, a kako je 75<100 ostatak teksta je kontradiktoran.
Kazes kako bi imao "jace UV osvetljavanje i duzi vek trajanja" , to jedno sa drugim ne ide, jer su u suprotnosti te 2 stvari jedno sa drugom. Isto tako kako je i dalje 75% manje od 100% ne vidim kako se onda MTBF smanjuje sa 50k sati na 37k5sati , valjda se povecava ?
(02-09-2022, 03:56 PM)ronovar Wrote: Posto se u 5050 UV LED diodi nalaze 3 komada LED dioda maximalni bias dioda je 3x20mA ili ti 60mA po diodi na UV LED traki, ici cu sa 75% od maximalne vrijednosti BIAS-a UV LED diode a to je 60mA x 0,75 = 45mA, kako bih imao jace UV osvjetljavanje i imao duzi vijek trajanja LED dioda, mada po specifikaciji se navodi na linku da MTBF je 50000 sati dakle smanjio sam MTBF na 37500 sati ali sam dobio jaci bias diode i jace osvjetljenje.
Ovo iskreno nisam razumeo (iako sam 3x procitao i probao da shvatim sta pokusavas reci). Ako nesto sto je predvidjeno za odredjenu snagu smanjis na 75%, a kako je 75<100 ostatak teksta je kontradiktoran.
Kazes kako bi imao "jace UV osvetljavanje i duzi vek trajanja" , to jedno sa drugim ne ide, jer su u suprotnosti te 2 stvari jedno sa drugom. Isto tako kako je i dalje 75% manje od 100% ne vidim kako se onda MTBF smanjuje sa 50k sati na 37k5sati , valjda se povecava ?
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside