01-18-2022, 08:34 PM
Štipaljkice su fora, ta elektronika ima na Saleaa Logic analizatoru (klon) za sića lovu i radi OK, dobre štipaljkice iz "HP vremena" teško mogu da se nadju, imaju one kineske svuda ali su toliko loše da je upotrebni vek 5-10 priključivanja/skidanja, ili se pokida kabal ili se ona kukica na vrhu ispravi i ne hvata više i kada pokušaš da vratiš u prvobitno stanje ono pukne i ćao, toliko od štipaljkice ...
Zaglupna je situacija, na primer postoji logički signal ali postoji i različiti leveli na primer u onom snimku koje sam imao kod sebe, kao sve ide do 3.3V samo u jednom trenutku skoči na 3.7V, to logički analizator na žalost ne može da vidi, samo osciloskop ili već mešano, ne znam kako je rešeno kod MSO5k ...
Treba i jedno i drugo, analogno da se "prepipaju nivoi" i digitalno posle da to hvata i dekodira ...
Zaglupna je situacija, na primer postoji logički signal ali postoji i različiti leveli na primer u onom snimku koje sam imao kod sebe, kao sve ide do 3.3V samo u jednom trenutku skoči na 3.7V, to logički analizator na žalost ne može da vidi, samo osciloskop ili već mešano, ne znam kako je rešeno kod MSO5k ...
Treba i jedno i drugo, analogno da se "prepipaju nivoi" i digitalno posle da to hvata i dekodira ...