12-18-2021, 09:15 AM
Jucer sam na TV gledao kako je jedan obican covijek (dakle kao i mi ovdje na forumu hobbista DIY), napravio sa cijevima u obliku sesterokuta uredjaj koji ima 120patenta i postavit ce se na atlanskome more, a cilj mu je pretvaranje valova mora u elektricnu energiju i ta energija se pohranjuje u kompresiranom zraku koji ce se sa brodovima prevoziti do kopna i onda korisiti za elektricnu energiju kucanstva, industrije itd.
Mislim da ako ovo zazivi kako je zamisljeno, genijalna ideja...zamislite gasenje svih silnih termoelektrana, nuklearki....zivot bi bio bajka po pitanju ocuvanja prirode...jer u vodi ima najvise energije...a svi smo pogresno tu energiju htjeli da dobijemo razdvajanjem vodina i kisika sto je neisplativo po pitanju ulozene energije i dobivene energije.
Ima li ko link ili info za ovu ideju? Volio bih malo za gust procitati kako to tocno radi...
Mislim da ako ovo zazivi kako je zamisljeno, genijalna ideja...zamislite gasenje svih silnih termoelektrana, nuklearki....zivot bi bio bajka po pitanju ocuvanja prirode...jer u vodi ima najvise energije...a svi smo pogresno tu energiju htjeli da dobijemo razdvajanjem vodina i kisika sto je neisplativo po pitanju ulozene energije i dobivene energije.
Ima li ko link ili info za ovu ideju? Volio bih malo za gust procitati kako to tocno radi...