10-16-2021, 04:50 PM
(10-09-2021, 07:00 PM)HomeMadeAudioProject Wrote: nije upravo,već jutros:
pijaca,nisam bio ima preko godinu dana. nađoh singlice,neizgrebane malo prašnjave od stajanja-dopale mi se četiri i jedna LP na koju su uspeli da stave nekim čudom čitavih 20 pesama:
odmah po dolasku nešto me povuklo na levu stranu pijace i prva stvar koju videh bio je ovaj gramofon,koji je trebalo da bude rezerva za onaj kući u Srbiji ali izgleda da će ostati ovde. ima originalnu M5 zvučnicu,potpuno ispravan lepo očuvan (poklopac traži poliranje naravno) i sa cenom od 15e:
cevka za sedište bicikla sa amortizerom,ići će klincu - 3e:
ovo sam dugo tražio,dobar par krštenih pinceta,i danas nađoh čoveka koji ima dug astal pun svega i svačega,i sve ili od doktora ili od veterinara! ovo su otprilike najkvalitetniji komadi čelika koje sam ikada imao a nemaju čak ni ime proizvođača na sebi!
krive pincete:
lupa sa pincetom,kad sam je video odmah sam zamislio lemljenje SMD - prave veličine oblika i jednoručna što je najbitnije!
"pinceta" sa blokadom stiska (znam da joj to nije ime ali kod mene je ta namena ):
makazice,ne neophodne ali jer zašto ne kad su tog kvaliteta i 3e komad?
sečice - sam pogled na njih govori sedam jezika a osmi zamuckuje!
i na kraju ono pošto sam pošao na pijacu:
bila je još i pumpa za bicikl i neki reduktor za ventile...sve u svemu 40e za sav kvalitetni čelik,15e za gramofon,3e za cevku a ostatak je koštao do konačnih 62e koliko sam ukupno potrošio.
nekome smeće a nekome oduševljenje!
и данас субота...
опет ме одрао матори немац - рекао сам му да не смем више у његов ред да уђем а камоли да му прођем поред тезге шалим се,сад више нема ништа што би ми било интересантно,све сам (по)купио.
пинцете "нормалне" беличине,за број мање од оних што их купих прошли пут,закривљене и праве:
пинцете "нормалне" величине,али оштрих врхова (да не грејем бренером па оштрим брусилицом БН ) ,закривљене и праве:
веће сечице "за нокте" закривљене и равне:
маказе за број веће него прошли пут:
ове пинцете би требало да су такође попут оних са лупом добра помоћ око лемљења СМД компоненти. у "нормалном" стању су затворене и имају леп притисак међу врховима који су лепог облика и величине за баш тај посао:
пуна кантица...
нађох данас међу плочама и овај сет,Чајковски - Симфоније 7 плоча у јако лепом стању,по цени од 1е за сет:
не могу рећи за себе да сам страсни љубитељ класичне музике,али могу рећи да ми одговара да је слушам док рецимо цртам плочице на рачунару или тако неки умно-заузимајући посао. опушта ме и фокусира боље од скоро било које друге музике.
толико од пијаце,верујем за поприлично времена.
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...