Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Discrete Denoiser PSU - Imperium PSU
U prilogu TSC za navedeni PSU, promjenio sam LED RED u 1N4148 jer po simulaciji nema razlike...1N4148 su niskosumne diode, i to me bas ugodno iznenadilo....ono sto mi jos nije jasno:

- sa kojim biasem se biasiraju 1N4148 diode (omjer temperatrnog drifa i naponsko suma), na shemi sam ostavio original 7mA+ a mislim da bi ti trebalo nesto oko 1mA
- dodani na ulaz RCLC tako da imamo prigusivanje i niskih i visokih frekvencija...zavojnica je ovdje Choke (model navedeni na shemi), 1A mislim da ce da bude dovoljno za 240mA max Iout
- trimer od 20K mi se cini prevelik i tu bi trebalo malo se poigrati i probati ugurati 1K ili 500R jer ovako kako je na shemi 20K trebat ce vrtjet trimer jedno vrijeme dok ne dodjemo na 2-3% njegove vrijednosti da se pocne izlazni Vout podesavati
- na originalnoj shemi se koristi ZTX851 ali su skuplji od MPSA i dobije se samo 100pV/Hz manji sum a posto su skuplji dobitak nije bas nesto
- ostaje simulirati jos ZOUT i TEMP STABILNOST kako bi se vidjelo dali je stabilno.
- dodan BD140 u CCS u TO126 kucistu i na hladnjaku ce biti sa mosfetom u TO220 kucistu jer CFP treba povecu radnu struju za OLG pa posto CCS radi u klasi A se i grije sa svojih cca 15mA+ struje
- dodati current limiter na shemu
- hladnjaci na PCB sam zamislio SK129 sa 25,4mm visine termickog otpora 7.8K/W sto daje na 24VDC out max izlaznu struju od 240mA da budemo na oko 50C temp hladnjaka (vise nego dosta za napajanje 2 preampa i tonske kontrole)

Evo schematic i TSC file:

[Image: attachment.php?aid=36342]

Attached Files Thumbnail(s)

.tsc   DISCRETE DIENOISER.TSC (Size: 114,22 KB / Downloads: 3)
Reply

Messages In This Thread
Discrete Denoiser PSU - Imperium PSU - by ronovar - 08-02-2021, 01:28 PM
RE: Discrete Denoiser PSU - Imperium PSU - by ronovar - 09-29-2021, 02:32 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)