08-17-2021, 11:14 AM
(08-17-2021, 10:38 AM)vojinilic Wrote: Drustvo, imam jedno pitanje vezano za digitalne potenciometre. Naime, treba da kontrolisem pojacanje nekog pojacavaca pomocu digitalnog potenciometra. Napajanje pojacavaca je +/- 2.5V. Digitalni deo se napaja preko +3V3. Trebaju mi dva digitalna potenciometra. Jedan od 100K za kontrolu pojacanja i jedan od 1K - 10K za kontrolu donje grancne ucestanosti. Ono sto sam vidjao su digitalni potenciometri koji se napajaju jednostruko. Pitanje je da li mogu takav potenciometar da povezem u kolo gde imam dvostruko napajanje ili moram da nadjem potenciometre sa dvostrukim napajanjem i da li neko mozda zna neku konkretnu oznaku za potenciometre koji podrzavaju dvostruko napajanje?
Prvi put ih koristim, a nemam bas vremena da eksperimentisem sa njima.
Hvala unapred na odgovorima.
Koliko znam vecina tih digipot-ova ne mogu da rade izvan rajlova napajanja.
Postoje neki audio-specific volume-kontrole koje imaju dvostruko napajanje ali to su celi sklopovi, nije samo potenciometar tako da je upitno da li mozes to da iskoristis.
U svakom slucaju mozes da koristis standardne digipot ali da signal "uglavis" u postojeci opseg napajanja ili da predjes na neki PGA IC pa da naponski upravljas.