Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako meriti mikroAmp/nanoAmp potrošnju
(03-23-2021, 09:58 AM)ddanijel Wrote:
(03-22-2021, 11:34 AM)gorankg Wrote: Datasheet za SIM800L kaže da je Iavg za Voice Call oko 200mA. Kod mene su rezultati nešto niži verovatno zbog toga što nije bilo javljanja.

Mogu oni da napisu sta hoce, potrosnja zavisi  na prvom mestu od nivoa signala bazne stanice kod tebe i kako ona tebe prima.

Potrošnja nekog tako koncipiranog uređaja je prilično jasna, pisali smo već u temi o tome. Ideja ovoga je bila da potvrdi rad Nebojšinog instrumenta i upotrebljivost za neka ovakva merenja a istovremeno i specifikacije po datasheet-ovima.
Ako me sećanje služi, još na početku sam pisao o ideji da uređaj treba da ima mogućnost da hvata događaje sa sistema koji ispituje a ne da bude samo prosto logovanje struje. Posle sam našao da Nordic ima sličan takav kit (zove se PPK II) i dao sam i link na specifikacije. Taj njihov kit ima 5 opsega merenja i nije preterano skup. Može da se mazne još koja ideja od njih a najviše bih voleo kad bih uspeo da nateram njihovu aplikaciju da radi sa ovim Nebojšinim hardverom. Smile

Pošto je tvoj i moj hardver i koncept gotovo identičan, baš ću da obratim pažnju na to što si napisao da se SIM800L probudi bez RING signala i krene da vuče oko 20mA. Hvala za info!
Reply

Messages In This Thread
RE: Kako meriti mikroAmp/nanoAmp potrošnju - by gorankg - 03-23-2021, 12:08 PM
RE: Android OTG Voltmeter - by branko tod - 04-07-2019, 09:13 PM
RE: Android OTG Voltmeter - by npejcic - 04-07-2019, 09:30 PM
RE: Android OTG Voltmeter - by branko tod - 04-07-2019, 09:39 PM
RE: Android OTG Voltmeter - by npejcic - 04-07-2019, 09:47 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)