Ja trenutno kod mene na stolu imam esp32 + sim800 . Na esp32 skinut ams1117 i montiran mcp1700 i kompletno skinut cp2102 usb kontroler, i epilog toga je da kada se esp32 otera u deepsleep potrosnja je 9uA . Sto se tice sim800 on se nakon javljanja na mrezu i registracije potera u standby i tada mu je potrosnja oko 800uA tj 0.8mA sa povremenim pikovima do 60mA posto mora povremeno da posalje repetitoru da je i dalje tu. U principu 95% vremena je potrosnja 0.8mA sa sim800 uredno prijavljenim na mrezu, i sa esp32 u deepsleep koji je podesen da se instant budi kada sim800 primi poziv/sms i na RING pinu posalje signal. Ovo sto radim je opcija iskljucivo sms za slanje telemetrije sa lokacija gde nema wifi, a potrebno je na bat napajanju da radi mesecima bez potrebe da se menjaju/pune baterije.
Sa ovim Pejcicevim uA-metrom i logerom bi se dalo prilicno lepo izlogovati i imao bi se uvid na satnom nivou kada se uracunaju svi pikovi koja je srednja potrosnja. U principu loger je ok ako te zanima neka analiza u detalje, nisam propratio poslednji FW sto je Nebojsa odradio sta je sa time ali ako on moze da pokaze ukupnu potrosnju u proteklom vremenu i da pokaze min i max vrednost struje to je po meni sasvim dovoljno da nema potrebe ni za kakvom daljom analizom niti prebacivanjem podataka na pc.
Sa ovim Pejcicevim uA-metrom i logerom bi se dalo prilicno lepo izlogovati i imao bi se uvid na satnom nivou kada se uracunaju svi pikovi koja je srednja potrosnja. U principu loger je ok ako te zanima neka analiza u detalje, nisam propratio poslednji FW sto je Nebojsa odradio sta je sa time ali ako on moze da pokaze ukupnu potrosnju u proteklom vremenu i da pokaze min i max vrednost struje to je po meni sasvim dovoljno da nema potrebe ni za kakvom daljom analizom niti prebacivanjem podataka na pc.
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside