12-23-2020, 01:22 AM
Ili se komponenta krive vrijednosti zalemi na neko mjesto. Ne znam kako drugi rade ali ja nikada ne povadim sve dijelove iz ladica "na hrpu" i onda idem lemiti. Vadim dio po dio, izmjerim ga(ako nije smd) i tek ga onda zalemim. Tako da mi se jaaaaako rijetko desi da uzmem dio sa krivom vrijednosti. Naravno nakon što uzmem iz ladice dio jedne vrijednosti ladica ide na svoje mjesto i ne vadim druge dijelove dok prethodni nisu zalemljeni.
Imam oko 90% dijelova posloženo u ormariće sa ladicama tako da sve ima svoje mjesto što uvelike olakšava pronalaženje dijelova i ispravno sortiranje.
Naravno da imam neku proizvodnju i da slažem nekoliko primjeraka nečega po danu napravio bih neki sistem jer se kod gore navedenog postupka izgubi dosta vremena.
Imam oko 90% dijelova posloženo u ormariće sa ladicama tako da sve ima svoje mjesto što uvelike olakšava pronalaženje dijelova i ispravno sortiranje.
Naravno da imam neku proizvodnju i da slažem nekoliko primjeraka nečega po danu napravio bih neki sistem jer se kod gore navedenog postupka izgubi dosta vremena.