11-01-2020, 07:48 PM
To je to...hvala apexaudio na ovoj shemi...nisam vidio da ima i sa mosfetom u izlazu pa netreba ni driver jer nema BJT-a, i još pojednostavljeno. Ono što neznam dali treba da bude na izlazu još 10 000uF/100V ili je dosta na ulazu taj jedan? Razumijem da MOSFET radi strujno pojačanje pa sad zato valjda ne treba. Znači ulaz sa greza je filtriran i zatim mosfetom pojačan strujno i naponski stabiliziran na podešen izlazni napon.
Evo kako sam zamislio layout...i definitvno krecem na PSU15. Ovaj grez će biti ispod PCB-a a sa gornje strane će se šarafiti na glavni hladnjak. Između ovih velikih elektrolita bi stavio izlazne mosfete ispod PCB-a, i isto šarafljenje na glavni hladnjak kroz gornji PCB rupe. Zato me zanima dali može izmedju "+" i GND te "-" i GND elektrolit jer kapaciteta nikad dosta a i smanji mu se ESR te poveća ripple current.
Evo kako sam zamislio layout...i definitvno krecem na PSU15. Ovaj grez će biti ispod PCB-a a sa gornje strane će se šarafiti na glavni hladnjak. Između ovih velikih elektrolita bi stavio izlazne mosfete ispod PCB-a, i isto šarafljenje na glavni hladnjak kroz gornji PCB rupe. Zato me zanima dali može izmedju "+" i GND te "-" i GND elektrolit jer kapaciteta nikad dosta a i smanji mu se ESR te poveća ripple current.