Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kupovina, prodaja, renoviranje stanova itd.
(08-12-2020, 08:05 PM)Leonardo Wrote: Jel ti ikad palo na pamet, ili si makar maštao da kupiš placić sa starom kućom koja se može i rušiti....

Ovo je validno pitanje i razmatrao sam jako dugo ali sam došao do toga da trenutno nema smisla - bar dok su mi deca mala. Kada budu morali da krenu u srednju školu, tada ćemo da vidimo da se reorganizujemo ali kako je vreme jedini resurs koji se ne može kupiti, mislim da ima smisla tražiti mikro-sredinu gde se ne mora ići autobusom ili kolima do vrtića, škole, doma zdravlja. Istini za volju, na Vidikovcu zgrada u kojoj sam živeo nalazi se bukvalno na raskrsnici, dijagonalno od vrtića i dobre osnovne škole (koje sam i sam pohađao kad sam bio mali) pa priznajem da mi je standard postavljen prilično visoko.

(08-13-2020, 09:23 AM)ManicP Wrote: Prodao je stan, daklem nije mu prvi. Ali ima povraćaja i na članove porodice koji nisu imali nekretninu a siguran sam da deca nisu pa eto povraćaja na bar 30m2. Renoviranje do sive faze bude preko 200e, ode i 300+ kad se uračuna amortizacija auta, benzin, izgubljene dnevnice, pojede se i popije...

Stan se vodio na pokojnog oca sve vreme tako da i dalje imam pravo na odbijanje poreza na prenos apsolutnih prava odnosno PDV-a jer nisam posedovao ni jednu nepokretnost niti plaćao porez. 40m2 na svoje ime i po 15m2 na svakog člana domaćinstva koji je bio prijavljen na mojoj adresi. Dakle tu smo pokriveni do 85m2 što je više nego dovoljno.

Moja logika je da koliko god da košta renoviranje, ono se uvek može uraditi. Ono što se ne može uraditi naknadno (odnosno može, čak i legalno ali uz muke Tantalove) to je da se dokupi nedostajućih kvadratnih metara. Jedna od stavki koje sam postavio sebi jeste -najveća korisna površina za određenu cenu. Ako budem mogao da kupim stan od 100m2 u jako lošem stanju, uradiću to. Loše kvadrate ću uz ulaganje za određeni vremenski period uvek moći da sredim, a ako mi zatreba više kvadrata ostaje mi jedino prodaja nekretnine pa kupovina druge.

(08-13-2020, 12:25 PM)progster Wrote: Da li si razmatrao Mirijevo 3 i 4 (oko pijace)? Dosta miran kraj, vrtići, škola, dom zdravlja, pijaca, dosta marketa na manje od 500m... Kvalitetan gradski prevoz je diskutabilan bilo gde u Beogradu, ali nije uopšte loša pokrivenost. Dalje je malo od "dešavanja", ali meni to uopšte ne smeta, naprotiv...

Jesam i gledam ga i dalje uz još neka naselja na pomenutim opštinama. Do sada sam živeo na Vidikovcu koji je takođe daleko ali pruža pogodnosti dobre mikro-sredine pa mi udaljenost od "akcije" (smoga, zagađenja bukom, prenaseljenošću, nedostatkom parkinga itd.) ni malo ne smeta.
Reply

Messages In This Thread
RE: Kupovina, prodaja, renoviranje stanova itd. - by Zvu - 08-13-2020, 02:14 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 7 Guest(s)