07-28-2020, 06:24 AM
(07-27-2020, 11:48 PM)ddanijel Wrote: Izgleda i u Italiji, Holandiji itd posta krade posiljke pa i tamo digli cene, i posiljke putuje umesto 2 nedelje po 6 i vise nedelja ?Ne bih baš rekao da je samo cena transporta problem, inače bi sa liste bilo skinuto još država, ovako smo u okolini mi, Makedonija, Bosna, Crna gora, a sa opcijom free shipping su ostale Rumunija, Mađarska, Hrvatska, Bugarska, Albania itd.
Novinarski napumpana cela prica, postoji svakako i ovaj problem ( u srb) ali cene postarine nije aliexpress digao zbog nestajanja posiljki vec zbog povecanja ceni u avio transportu od kako je pocelo ludilo sa koronom. Manjak letova, vecinom se prevozi medicinska oprema, a cena po kg robe u kargo saobracaju visestruko porasla.
Da se zaista u tolikom broju kradu pošiljke bez broja za praćenje, resenje bi bilo da se ukine ta opcija i ostavi iskljucivo varijanta sa praćenjem koja je svakako i dalje jeftina. Zadnjih par godina 90% stvari koje sam porucivao uvek sam birao opciju placene postarine jer sam zeleo da imam tracking broj, iako su uredno stizale i one bez .